Fysiotherapie

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging!

Ik als fysiotherapeut adviseer, begeleid en behandel bij storingen in houding en/of beweging. Dit kunnen blessures zijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten maar ook functiestoornissen aan de zenuwen, bloedvaten, longen, hart en huid.
Klachten zijn zeer uiteenlopend; pijn, krachtvermindering en beperkingen in beweging zijn bij mij de meest voorkomende.
Een eventuele behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens de eerste afspraak breng ik de klachten van de patiënt in kaart en vind tevens de screening plaats.
Daarna volgt er een lichamelijk onderzoek. Samen met de patiënt stel ik dan een behandelingsplan op. Indien noodzakelijk neem ik contact op met een specialist voor verdere behandeling. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als er onvoldoende medische informatie beschikbaar is of in het geval van complicaties. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst daarvan.
Naast het behandelen van de klacht steek ik ook veel tijd in het voorkomen dat de patiënt nog eens met dezelfde problemen wordt geconfronteerd. Dit doe ik door bijvoorbeeld verschillende oefeningen op te stellen die de patiënt dan kan uitvoeren.

Fysiotherapie is maatwerk. Geen enkele patiënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. Voor meer informatie over therapieën en behandelingen kunt kijken bij behandelingen.