Therapie op maat

Iedereen moet idividueel bekeken worden dit om te zien welke behandelmethode behandelmethode de voorkeur heeft. Er bestaan verschillende mogelijkheden. De meest voorkomende therapi├źn zijn:

Bewegingstherapie;

deze behandelmethode wordt ook wle oefentherapie genoemd en is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Doel ervan is bijvoorbeeld het beinvloeden van de bewegingsmogelijkheden van de bewegingsmogelijkhedn van gewrichten, het vergroten van de spierkracht, het aanleren van een betere houding, een beter evenwicht of een betere ademhalingstechniek en het leren ontspannen. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van trainingsapperatuur. Voor een goed resultaat is thuis oefenen essentieel.

Massage;

is al sinds eeuwen een hulpmiddel tegen pijn. Doel van massage is, naast pijndempen, het bevorderen van de bloedomloop in de weefsels en het verminderen van spierspanning.

Fysiotechniek;

onder fysiotechniek vallen onder meer warmtebehandeling, ijspakking, electrotherapie, lichttherapie en geluidsgolftherapie. Deze technieken worden vooral ingezte om weefsels te laten herstellen en pijn te verlichten.

Dry needling;

Spierknopen opheffen doormiddel van triggerpionts te behandelen met dry-needling.

Deze therapie├źn kunnen apart of gecombineerd worden toegepast. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan het herstel van uw gezondheid. Ieder met een eigen verantwoordelijkheid, mar met hetzelfde doel: beter worden!